ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

vio-02

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

 

Σας καλωσορίζω στην προσωπική μου ιστοσελίδα θεωρώντας πως θα γίνει ένας χώρος πληροφόρησης, ενημέρωσης και διαλόγου για τα προβλήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία.

ΔΩΡΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ

Στο πλευρό του πολίτη

Βγαίνουμε μπροστά

Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1961 στον Κοπανό Νάουσας. Είναι παντρεμένη με τον Ευθύμη Μπαλτατζίδη και έχουν δύο κόρες.

Από το 1992 έως και σήμερα είναι ελεύθερη επαγγελματίας με αντικείμενο εργασίας τα λογιστικά-φοροτεχνικά. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ασχολείται με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ-ΠΕΠ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ -ΑΓΡΟΤΩΝ-ΕΣΠΑ-ΤΕΜΡΕ.

Έχει διοργανώσει πολλές ημερίδες σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, οργανισμούς και με τα Συμβουλευτικά Κέντρα με πληθώρα θεμάτων που αφορούν τον κλάδο των λογιστών, την τοπική αυτοδιοίκηση, την ισότητα των δύο φύλων, πολιτιστικά και κοινωνικά.

Παράλληλα με το επάγγελμα της δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 1990 έως το 1998 υπηρέτησε στην αυτοδιοίκηση ως κοινοτική σύμβουλος στον Κοπανό Νάουσας. Με την συνένωση των Δημ. Διαμερισμάτων ¨ Σχέδιο Καποδίστριας¨ το 1998 παίρνει μέρος ως υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Ανθεμίων και εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Αντιπολίτευσης έως το 2002. Συνεχίζοντας την αυτοδιοικητική της πορεία από το 2006 έως το 2010 εκλέγετε Νομαρχιακή Σύμβουλος Ν.Ημαθίας. Σε περιφερειακό επίπεδο το 2010 με την εφαρμογή του ¨Καλλικράτη¨ εκλέγετε πρώτη Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Κ. Μακεδονίας όπου στην θέση αυτή βρίσκεται έως και σήμερα.

Εκτός όμως από την τοπική αυτοδιοίκηση από πολύ νωρίς δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην κομματική δραστηριότητα. Το 1981 εντάσσεται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ Τ.Ο ΚΟΠΑΝΟΥ. Από το 1998 έως και το 2005 διετέλεσε μέλος Ν.Ε Ημαθίας ως Υπεύθυνη Αυτοδιοίκησης, Ισότητας, Επικοινωνίας και ως μέλος Γραμματείας. Το 2000 εντάσσεται στον τομέα Ισότητας εκπροσωπώντας τον με ποικίλες διοργανώσεις σε διάφορους νομούς ανά την Ελλάδα πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν ίση κοινωνική θέση ανεξάρτητα από το φύλο τους καθώς και δυνατότητα συμμετοχής σε όλες της κοινωνικές δραστηριότητες. Από το 2005 έως το 2013 εκλέγετε μέλος Π.Ε Κ. Μακεδονίας ΠΑ.ΣΟ.Κ στις θέσεις υπευθύνου στον Τομέα Αυτοδιοίκησης και Ισότητας Γυναικών.

Η προσφυγική καταγωγή της από τον Πόντο δεν την αφήνει αδιάφορη στα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση του Μορφωτικού Συλλόγου Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ». Από το 1982 και επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου καθώς και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ν.Ημαθίας. Το 2007 έως το 2010 υπήρξε Γ.Γραμματέας του Σ.ΠΟ.Σ.Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος . Από το 2010 έως και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο στο Παγκόσμιο Όργανο της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος της Μ.Κ.Ο . «Για την οικογένεια και το παιδί» με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχει ενεργά και στον τομέα της υγείας όπου από το 2010 έως και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Νάουσα-Βέροια)

team-member-1

Lorem ipsum dolor sit amet, et reque consetetur mel, ius labores evertitur ei. Apeirian convenire expetend. Falli dicit epicurei at sea.

Elizabeth Wozniak

team-member-2

JOHANN ALBERGO BOUSSOU

Lorem ipsum dolor sit amet, et reque consetetur mel, ius labores evertitur ei. Apeirian convenire expetend. Falli dicit epicurei at sea.